Raiffeisen Invest, društvo za upravljanje UCITS fondovima jedno je od najstarijih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj. Osnovano 3. siječnja 2002. godine od strane Raiffeisenbank Austria d.d. postaje dijelom međunarodne Raiffeisen obitelji.

Od 13. siječnja 2022. novi vlasnik postaje Raiffeisen Capital Management (RCM) sa sjedištem u Mooslackengasse 12, A-1190, Beč, Austrija.

• vodeće austrijsko investicijsko društvo s imovinom preko 45 mlrd EUR;
• tržišni lider u održivim investicijama s preko 40% imovine u ESG fondovima
• više od 500 tis. klijenata
• pod upravljanjem 267 fondova i 3.129 portfelja
• imovinom upravlja preko 70 fond managera
• više od 260 zaposlenika u Beču, Salzburgu, Milanu i Zagrebu
• jedno od najbrže rastućih kompanija u Italiji

U suradnji s novim vlasnikom, Raiffeisen Invest klijentima donosi snagu i ekspertizu vodećeg austrijskog investicijskog društva s nizom priznanja i nagrada neovisnih rejting agencija. U ponudu uvodimo fondove dostupne u Austriji, Italiji i ostalim državama Srednje i Istočne Europe kojima klijentima nudimo diverzifikaciju kroz ulaganja na globalnom tržištu dionica i obveznica, kroz strategije različitih timova fond managera s dugogodišnjim iskustvom.

Raiffeisen Invest upravlja s otvorenim investicijskim fondova s javnom ponudom objedinjujući različite klase imovine i investicijske strategije. Nadalje, Raiffeisen Invest prvo je domaće društvo za upravljanje UCITS fondovima koje je na hrvatskom tržištu predstavilo fond baziran na konceptu održivog razvoja.  Godine 2020. osnovan je napajajući ESG fond Raiffeisen Sustainable Mix, da bi 2021. godine ponudu povećali s fondovima Raiffeisen Sustainable Solid i Raiffeisen Sustainable Equities, te 2023. fondom Raiffeisen Flexi Sustainable Bond, koji prilikom ulaganja u financijske instrumente u obzir uzimaju tri najvažnija kriterija – zaštita okoliša, utjecaj na društvo i socijalne aspekte te korporativno upravljanje. U 2022. godini predstavljamo i mješoviti napajajući fond Raiffeisen Harmonic koji imovinu ulaže u fondove RCM-a i renomiranih svjetskih investicijskih društava s globalnom diverzifikacijom kroz razne imovinske klase.

Kroz dugogodišnje iskustvo u upravljanju imovinom fondova, te osnažen novim vlasnikom, Raiffeisen Invest je prepoznat kao društvo koje nudi investicijsku uslugu najviše kvalitete.

 

Mirovinska štednja

Dobrovoljna mirovinska štednja jedini je oblik štednje s dvije vrste državnih poticaja. Naime, štednjom u dobrovoljnom mirovinskom fondu član godišnje može ostvariti pravo na čak 15% državnih poticaja, dok se uplate od strane poslodavaca za svoje zaposlenike tretiraju kao porezna olakšica. Istodobno, mirovinsko društvo upravljajući sredstvima fonda ostvaruje prinos i tako može uvećati vrijednost imovine člana fonda, osobito u srednjem i dugom roku.
Na dobrovoljnu mirovinsku štednju ne plaća se porez, a visinu, trajanje i dinamiku ulaganja u fond svaki član sam određuje.

Korištenje ušteđenih sredstava

Sredstva ušteđena na mirovinskom računu III. stupa mogu se podići najranije s navršenih 55 godina života, bez obzira na radni status i isplatu mirovine iz I. i II. stupa. Sredstva na računu u dobrovoljnom mirovinskom fondu osobno su vlasništvo člana i ne mogu biti ovršena ili na bilo koji drugi način oduzeta članu fonda. Na taj način zaista možete biti sigurni u svoju budućnost.

Isplata mirovine

Za sve članove koji danas ugovaraju ili će tek postati članom dobrovoljnog mirovinskog fonda, jedini uvjet za stjecanje prava na isplatu mirovine iz sredstava akumuliranih u fondu je navršenih 55 godina starosti.
Za isplatu mirovine postoje tri mogućnosti:
• Isplata mirovine putem dobrovoljnog mirovinskog fonda
• Isplata mirovine putem Mirovinskog osiguravajućeg društva (Raiffeisen MOD ili HR-MOD)
• Kombinirana isplata mirovine (djelomično putem dobrovoljnog mirovinskog fonda i ostatak preko jednog od Mirovinskih osiguravajućih društava)

 

Raiffeisen Leasing d.o.o. osnovan je 1999. godine te kao dio Raiffeisen grupacije u razdoblju uspješnog poslovanja kontinuirano razvija pristupačan i profesionalan odnos prema klijentima.
Svojim iskustvom i znanjem, poslovni tim Raiffeisen leasinga će uspješno, prema individualnim zahtjevima klijenata, strukturirati transakcije financiranja investicijske opreme, osobnih i gospodarskih vozila, rent-a car flota, plovila, tiskarske, medicinske, stomatološke i ostale opreme putem financijskog i operativnog leasinga.
Leasing se može realizirati u centrali u Zagrebu te u podružnicama Rijeka, Split, Varaždin i Slavonski Brod, koje pokrivaju sve veće gradove u Hrvatskoj. Ukoliko niste u jednom od navedenih gradova, također možete bez problema realizirati leasing online te naposlijetku potpisati ugovor u najbližoj poslovnici Raiffeisen Banke

 

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) osnovano je 2002. godine, kao prvo mirovinsko osiguravajuće društvo u Republici Hrvatskoj koje isplaćuje mirovine iz obveznog i dobrovoljnog mirovinskog osiguranja kao i mirovine na temelju izravnih jednokratnih uplata osoba. Više od 40 tisuća korisnika mirovine u proteklih 20 godina rada garancija su iskustva i profesionalnosti RMOD.

 

Raiffeisen Capital Management (Raiffeisen Kapitalanlage-Gesellschaft m.b.H. RKAG) osnovan je 1985. i dio je Raiffeisen grupacije. Raiffeisen Capital Managment ima tržišni udio od 20,4% u Austriji i upravlja s imovinom od 40,5 mld EUR. To ga čini jednim od vodećih društava za upravljanje imovinom u Austriji. RKAG krovni je brand koji objedinjuje Raiffeisen Kapitalanlage GmbH, Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage GmbH, Raiffeisen Salzburg Invest GmbH i Raiffeisen Invest d.o.o. Nagrađivan je mnogo puta na nacionalnoj i međunarodnoj razini, od kojih posebno ističemo nagradu za „najboljeg upravitelja imovinom“ u 2021.,  koju je RKAG već nekoliko puta i ranije dobio od EMEA FINANCE LIMITED magazin (London). Jedan od odlučujućih čimbenika prema EMEA rangiranju predstavlja dosljedno pružanje financijskih usluga visoke kvalitete što je izvrstan pokazatelj gdje se RKAG nalazi na razini cijele Europe.

 

Raiffeisen Certificates je brend Raiffeisen Bank International AG

Lako ulaganje za sve – to je naš moto u Raiffeisen Certificates.

Već više od 20 godina vodeći smo i višestruko nagrađivani austrijski izdavatelj certifikata u Austriji te Srednjoj i Istočnoj Europi. S više od 5.000 investicijskih i financijskih proizvoda, nudimo zanimljiv i opsežan asortiman proizvoda. Mi u Raiffeisen Certificates svojim klijentima pružamo priliku da brzo i kompetentno trguju u skladu s tržišnim prilikama.

Bilo da se temelje na dionicama, dioničkim indeksima, robama ili temama – u Raiffeisenu ćete pronaći certifikat koji vam odgovara. Od 2007. smo broj 1 u Austriji nagrađivani pružatelj certifikata, a naš fokus na održiva ulaganja više od 15 godina čini nas jednim od pionira kada je u pitanju odgovorno ulaganje.

 

UNIQA osiguranje d.d. dio je UNIQA grupe, jedne od vodećih osigurateljnih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Europi. UNIQA u Hrvatskoj posluje od 1999. godine. Društvo je reosigurano unutar UNIQA grupe (UNIQA Re AG, UNIQA Insurance Group AG, UNIQA Osterreich Versicherungen AG), te manjim dijelom izravno kod prvoklasnih svjetskih reosiguratelja: Axa Corporate Solutions Reinsurance Co, Lloyds, Munich Re, Swiss Re i drugih. UNIQA zapošljava oko 500 zaposlenika koji su svakodnevno na raspolaganju za više od 500.000 klijenata u 50-ak prodajnih ureda.

 

Vidite nas kao svog potencijalnog partnera?