Raiffeisen Invest, društvo za upravljanje UCITS fondovima jedno je od najstarijih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj. Osnovano 30. siječnja 2002. godine od strane Raiffeisenbank Austria d.d. te postaje dijelom međunarodne Raiffeisen obitelji. Trenutno upravlja s 12 otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom od kojih su tri kratkoročna obveznička, dva obveznička, jedan dionički, tri posebna fonda u čijem se upravljanju primjenjuju specifične strategije ulaganja prilagođene tržišnim kretanjima, dva fonda s dospijećem te jedan mješoviti fond baziran na konceptu održivog razvoja.
Kroz dugogodišnje iskustvo i ekspertizu u upravljanju imovinom fondova Raiffeisen Invest je prepoznato kao društvo koje ima mogućnost pružiti investicijsku uslugu najviše kvalitete, a na što ukazuju i brojne nagrade: dvije nagrade "Zlatni udjel" za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima, osam nagrada "Zlatni udjel" za najbolji fond u pripadajućoj kategoriji u razdoblju od 2003. do 2009. godine te nagrade „TOP OF THE FUNDS“ za najbolji fond u kategoriji posebnih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom u 2016.g. za fond Raiffeisen Dynamic te u 2017.g. za fond Raiffeisen Harmonic.
Raiffeisen Invest je prvo domaće društvo za upravljanje UCITS fondovima koje je na hrvatskom tržištu predstavilo fond baziran na konceptu održivog razvoja. Godine 2020. osnovan je fond Raiffeisen Sustainable Mix koji prilikom ulaganja uz financijske aspekte, u obzir uzima tri najvažnija kriterija – zaštita okoliša, utjecaj na društvo i socijalne aspekte te korporativno upravljanje.

 

Raiffeisen društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. (RMF) upravlja obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Integriranim pristupom upravljanja mirovinskim fondovima društvo osnažuje kvalitetu i učinkovitost upravljanja portfeljima, a uvelike pridonosi i jačanju svijesti o značenju, prednostima i potrebi kako obvezne tako i dobrovoljne mirovinske štednje. Raiffeisen mirovinsko društvo upravlja s tri obvezna mirovinska fonda te sa sedam dobrovoljnih mirovinskih fondova i to s jednim otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondom i sa šest zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova. Među pokroviteljima zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova ističu se jedne od najvećih hrvatskih tvrtki i grupacija, te sindikati i udruga od širokog društvenog značaja. U svakom segmentu poslovanja, Društvo je usklađeno s najvišim standardima koji se temelje na kvaliteti, profesionalnosti i usredotočenosti na svakog člana i to zahvaljujući stručnim i iskusnim zaposlenicima iza kojih je višegodišnje radno iskustvo i odlični rezultati. Osnovni cilj poslovanja Društva je ulaganjem sredstava članova ostvariti primjeren prinos u odnosu na preuzeti rizik te uvećati vrijednost imovine članova, kako bi osigurali isplatu primjerenih mirovina. Društvo osvaja brojne nagrade i priznanja za kvalitetu, od kojih izdvajamo nagrade prestižnog europskog časopisa IPE (Investment and Pension Europe) koji je Raiffeisen obvezni mirovinski fond proglasio najboljim malim mirovinskim fondom 2005. godine te najboljim mirovinskim fondom u srednjoj i istočnoj Europi (CEE) u 2008. godini.

 

Raiffeisen Leasing d.o.o. osnovan je 1999. godine te kao dio Raiffeisen grupacije u razdoblju uspješnog poslovanja kontinuirano razvija pristupačan i profesionalan odnos prema klijentima.
Svojim iskustvom i znanjem, poslovni tim Raiffeisen leasinga će uspješno, prema individualnim zahtjevima klijenata, strukturirati transakcije financiranja investicijske opreme, osobnih i gospodarskih vozila, rentacar flota, plovila, tiskarske, medicinske, stomatološke i ostale opreme putem financijskog i operativnog leasinga. Leasing se može realizirati u centrali u Zagrebu te podružnicama u svim većim gradovima u Hrvatskoj.

 

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo (RMOD) osnovano je 2002. godine, i kao takvo do dan danas je jedino mirovinsko osiguravajuće društvo u Hrvatskoj koje nudi isplatu mirovina iz obveznog i dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, kao i isplatu mirovina na temelju jednokratnih uplata osoba. Skoro 30 tisuća već bivših i sadašnjih korisnika mirovina, garancija je ozbiljnosti i profesionalnosti kojom RMOD izvršava finalnu funkciju isplate mirovina u provođenju mirovinske reforme u Republici Hrvatskoj.

 

Raiffeisen Centrobank (RCB) osnovan je 1973. godine kao Centro Internationale Handelsbank AG, a od 2001. dio je Raiffeisen grupacije te nosi sadašnje ime. RCB je tržišni lider ali i predvodnik i inovator u području strukturiranih proizvoda u Austriji te Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE). Višestruki je dobitnik austrijske nagrade za najbolje certifikate od 2007. godine do danas te je proglašen najboljim izdavateljem u Austriji. 2014. godine osvojio je i nagradu za strukturirane proizvode kao „najbolji u SIE“. Poseban tim koji čini više od četrdeset stručnjaka za tržišta kapitala u Raiffeisen Centrobanku svakodnevno strukturira proizvode.

 

UNIQA osiguranje d.d. dio je UNIQA grupe, jedne od vodećih osigurateljnih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Europi. UNIQA u Hrvatskoj posluje od 1999. godine. Društvo je reosigurano unutar UNIQA grupe (UNIQA Re AG, UNIQA Insurance Group AG, UNIQA Osterreich Versicherungen AG), te manjim dijelom izravno kod prvoklasnih svjetskih reosiguratelja: Axa Corporate Solutions Reinsurance Co, Lloyds, Munich Re, Swiss Re i drugih. UNIQA zapošljava oko 500 zaposlenika koji su svakodnevno na raspolaganju za više od 480.000 klijenata u 60-ak prodajnih ureda.

 

Vidite nas kao svog potencijalnog partnera?