FWR Privatno bankarstvo ponovno nagrađeno za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj

Friedrich Wilhelm Raiffeisen Privatno bankarstvo (FWR) proglašeno je najboljim privatnim bankarstvom u Hrvatskoj od strane eminentnog specijaliziranog financijskog magazina Global Finance iz New Yorka, po drugi puta u posljednje dvije godine.

„Ova nagrada predstavlja pouzdani standard izvrsnosti za globalnu financijsku zajednicu i drago nam je što ponovno stiže na našu adresu. Naša se vizija počela oblikovati 2013. godine i zaista smo ponosni što je baš Global Finance tijekom našeg putovanja prepoznao izvrsnost naše usluge i naših FWR Privatnih Bankara. Ova eminentna nagrada ima za nas posebnu vrijednost s obzirom na okolnosti koje nas okružuju te smo sigurni da će puno značiti i našim klijentima koji s nama žive našu misiju, a radi čijeg povjerenja smo ovdje“, poruka je Marka Vrbančića, direktora Privatnog Bankarstva.

Ovogodišnje ocjene temeljile su se na uspješnosti u razdoblju od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2020. Stručni žiri uredništva magazina Global Finance, biralo je pobjednike prema  parametarima iz industrije privatnog bankarstva te su korišteni  raspoloživi podaci iz provedenih istraživanja tržišta i analiza analitičara i menadžera, te podataka podnesenih od strane korisnika usluga privatnog bankarstva.

"Kriza protekle godine natjerala je mnoge da preispitaju prioritete, a privatni bankari neprocjenjivi su partneri u vođenju klijenata kroz izazovne odluke", rekao je Joseph Giarraputo, izdavač i urednički direktor Global Financea.

Global Finance magazin, osnovan je 1987. godine te se distribuira u 188 zemalja. Magazin se isporučuje višim korporacijskim i financijskim službenicima, koji su odgovorni za investicijske i strateške odluke u multinacionalnim kompanijama i ostalim  financijskim institucijama. Global Finance se također isporučuje na osam tisuća  međunarodnih portfeljnih ulagača, koji su odgovorni za više od 80 posto ukupne svjetske imovine pod profesionalnim upravljanjem.