FWR Privatno bankarstvo ponovno potvrdilo izvrsnost i nagrađeno za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj

Friedrich Wilhelm Raiffeisen Privatno bankarstvo (FWR) ponovno je proglašeno najboljim privatnim bankarstvom u Hrvatskoj od strane eminentnog specijaliziranog financijskog magazina Global Finance iz New Yorka, i to treći puta u posljednje dvije godine. Tako je krajem ove godine, FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke osvojilo prestižnu titulu „The World's Best Private Banks 2020“, te potvrdilo iznimno visoki standard kvalitete u segmentu privatnog bankarstva. 

Global Finance magazin objavio je rezultate za najbolja privatna bankarstva u svijetu, dok će potpuno izvješće biti dostupno u prosinačkom izdanju magazina Global Finance. Svečano uručenje prestižne nagrade održat će se u ožujku 2020. godine u New Yorku.  

Stručni žiri uredništva magazina Global Finance, biralo je pobjednike prema velikom broju parametara iz industrije privatnog bankarstva te su korišteni svi raspoloživi podaci iz relevantnih provedenih istraživanja tržišta, komentara i analiza analitičara i menadžera, te podataka podnesenih od strane korisnika usluga privatnog bankarstva, u razdoblju od početka srpnja 2018. godine, do kraja lipnja 2019. godine.

Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) ovom je prilikom izjavio: „Titula koju smo osvojili po treći puta u svega dvije godine, uistinu je potvrda visoke profesionalnosti i kvalitete usluga privatnog bankarstva koju nudimo od 2013. godine. Ponovno imamo priliku biti ponosni što je naša stručnost prepoznata na međunarodnoj razini te što smo dvije godine zaredom dobitnici priznanja od strane jednog od najboljih financijskih magazina na svijetu. Nagrada za najbolje privatno bankarstvo svakako je potvrda izvrsnosti i kvalitete usluge koju nudimo našim klijentima. Ljestvicu na tržištu smo visoko postavili, ali vjerujem da će našem timu ovo biti samo dodatni poticaj za davanje maksimuma te da ćemo i u godinama koje slijede ostvarivati najbolje rezultate za svoje klijente“, zaključio je Müller. 

Joseph D. Giarraputo, izdavač i urednički direktor magazina Global Finance je rekao sljedeće: "Kako su brojke svjetskih bogataša rasle, oni su postali sve raznolikiji – u podrijetlu, stavovima i očekivanjima. Dobitnici nagrada za privatne banke, od strane Global Financea, pokazali su spretnost i sofisticiranost u prilagođavanju novim stvarnostima upravljanja bogatstvom. Oni su u stanju održati fokus koji je potreban za održavanje dugoročne stabilnosti", zaključio je Giarraputo. 

Global Finance magazin, osnovan je 1987. godine te se distribuira u 188 zemalja. Magazin se isporučuje višim korporacijskim i financijskim službenicima, koji su odgovorni za investicijske i strateške odluke u multinacionalnim kompanijama i ostalim  financijskim institucijama. Global Finance se također isporučuje na osam tisuća  međunarodnih portfeljnih ulagača, koji su odgovorni za više od 80 posto ukupne svjetske imovine pod profesionalnim upravljanjem.

Službene web stranice Global Finance magazina – GFMag.com – nude stručnu analizu i članke, koji čine naslijeđe od ukupno 31 godinu iskustva na međunarodnim financijskim tržištima. Global Finance, sa sjedištem u New Yorku, ima svoje urede širom svijeta te redovito odabire vrhunske izvođače među bankama i drugim pružateljima financijskih usluga. Ove nagrade su danas pouzdani standard izvrsnosti za globalnu financijsku zajednicu.

Listu svih pobjednika ovog natjecanja može se pronaći na službenim stranicama Global Finance magazina.

FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke ponovno najbolje u Hrvatskoj

Friedrich Wilhelm Raiffeisen Privatno bankarstvo (FWR) ponovno je proglašeno najboljim privatnim bankarstvom u Hrvatskoj, ovog puta od eminentnog specijaliziranog magazina Euromoney. Ovo je treći puta u posljednje četiri godine kako je FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke dobilo priznanje od vodećih svjetskih financijskih magazina za kvalitetu i izvrsnost u poslovanju. Podsjećamo, 2016. i 2018. godine, FWR Privatno bankarstvo također je proglašeno najboljim u Hrvatskoj od strane specijaliziranog financijskog magazina Global Finance iz New Yorka.

Više od dvije tisuće privatnih bankara iz svijeta sudjelovalo je u istraživanju magazina Euromoney na temu privatnog bankarstva s ciljem kreiranja pregleda najboljih usluga u privatnom bankarstvu po regijama i područjima usluga. Ispunjavanjem online ankete privatni bankari imali su mogućnost dati svoj glas kolegama iz financijske industrije.

"FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke ponovno je zauzelo vodeću poziciju u segmentu privatnog bankarstva u Hrvatskoj, što proizlazi iz visoke profesionalnosti i stručnosti koju pružamo našim klijentima. Drago nam je da smo opet prepoznati od strane struke na globalnoj razini, kao banka koja kreira i nudi usluge sukladno potrebama klijenata te im pruža potporu pri donošenju njihovih financijskih odluka. Ova nagrada dodatno nas motivira te osnažuje da i dalje budemo usmjereni na dostavljanje kreativnih rješenja i odgovora na zahtjeve naših klijenata", izjavila je Višnja Božinović, članica Uprave Raiffeisen banke.

Euromoney je mjesečni časopis na engleskom jeziku usmjeren na poslovanje i financije. Njegove teme obuhvaćaju globalno bankarstvo, makroekonomiju i tržišta kapitala, dugove i kapital. Časopis sadrži komentare, profile i intervjue s glavnim rukovoditeljima i visokim dužnosnicima u financijama.

Euromoney  globalna anketa o privatnom bankarstvu objavljuje se svake godine te se traži od privatnih bankara diljem svijeta da identificiraju i glasaju za najbolje pružatelje usluga u privatnom bankarstvu.

Listu svih pobjednika ovog natjecanja može se pronaći na službenim stranicama Euromoneya.